субота, 28 жовтня 2023 р.

За "Клубом молодих бізнесменів" (Young Business Club) стирчать вуха Луб’янки



Трошки про Young Business Club, члени якого гидують військовою формою українських захисників.
Голову патронатної служби "Янголи Азову" Олену Толкачову виставили з форуму молодих бізнесменів у Києві і попросили "сховатися у кутку" на форумі Young Business Club, бо їх "лякає військова форма".


Коли влада не поважає державу,
її очільник бачив в очах вбивці українців "мир",
укомплектував свій офіс проросійськими ригами,
тоді і збіговисько "молодих бізнесменів" в столиці лякає військова форма захисників України.
Все ж логічно.
Кращі вибачення від організаторів мають бути на фронті.


**
Ще раз про "Клуб молодих бізнесменів", на якому злякалися чи гидували військовою формою захисниці:
вивчення історії YBC наводить на висновок, що це нова форма мережі спецслужб рф, яку намагаються поширити по всьому світу.
Під час війни жодний українець не зміг би привезти проєкт з рф (куди був запрошений після початку війни!) до Києва, якщо він не пройшов опрацювання в ФСБ.Показова відсутність реакції на шабаш російського проєкту в столиці воюючої держави від СБУ.
До речі, своєю російською прив'язкою і нейтральною позицією до війни москви проти України Young Business Club мені нагадує московський проєкт Буратіно (ZVO), (русский Квартал-95) та наводить на паралелі щодо мережі відомих діячів культури Заходу, які були на підсосі КДБ в совєцькі часи (О. Муті, Челентано, С. Лорен, Ж. Дєпардьє, С. Сігал, О. Стоун) та на сучасних вискочок, пов’язаних з спецслужбами рф Цукерберга, І. Маска.

Засновниками клубу Young Business Club є Андрій Остапчук, В'ячеслав Лисенко, Юрій Пословський і Сергій Гайдайчук.
Лисенко вийшов з клубу 1,5 року тому "у зв'язку з координатними розбіжностями в цінностях з деякими акціонерами цього клубу, позиція яких не була, скажімо так, патріотичною".
Гайдайчук покинув клуб у липні 2022 р., не пояснюючи причини.
Головне досягнення Остапчука в анкеті списку — "Створення найбільшого російськомовного бізнес-клубу у світі".

До 24 лютого 2022 р. Остапчук активно співпрацював з росіянами.
У 2017-му розповідав, як після Революції Гідності, окупації Криму і початку російсько-української війни у 2014 р. йому запропонували переїхати в Санкт-Петербург і він погодився попри хвилювання "идет война России с Украиной, и неизвестно, как там нас примут...".
Якийсь час жив і працював на рф. Після повернення все одно співпрацював з росіянами. У жовтні 2019 р. розповідав про зустріч клубу, на яку зібралися 50 бізнесменів "з усієї планети", у переліку — Лондон, Ванкувер, Київ, Лос-Анджелес, Москва і Санкт-Петербург.
26 лютого 2022 р. Остапчук написав, що до останнього не вірив, що росія нападе на Україну (прям, як Зеленський). Що сталося у 2014-му, на його думку, питання. Після вторгнення рф в Україну клуб далі відкриває філії за кордоном.

Дружина Остапчука Євгенія Гордієнко, інфлюенсерка, продюсерка таких самих блогерів, які заробляють на рекламі. Живе в Дубаї. У травні 2023 р. на вечірці в рамках Каннського фестивалю Гордієнко була в компанії російської блогерки Вікторії Боні, яка бере участь у російській пропаганді, підтримує окупацію України і вторгнення рф для "захисту русскоговорящіх".
Нині в неї, схоже, проєкт з російськомовним музикантом, тіктокером Anar Dreams, який має російське походження. Зараз він учасник форуму в Дубаї разом з росіянами, серед яких — Ксенія Собчак. Участь у цьому зібранні бере і Олексій Наказний, який разом з дружиною був керівником-партнером Young Business Club у Дубаї.

І, хоча, на сайті представництва клубу в Барселоні опублікована позиція, що учасники відмовляються від будь-яких зв'язків з представниками рф і рб, на практиці це зовсім не так:
13 червня 2023 р. в Узбекистані у святкуванні річниці Young Business Club взяли участь понад 90 бізнесменів з Таджикистану, Казахстану та росії. В інстаграм-сторінки цього клубу, до речі, спільна підписка з акаунтом Dubai Business Club, засновниками якого є Олексій Наказний і його дружина.

Крім фіктивних вибачень Остапчука і Пословського за скандал з військовими, в інших профілях тих, кого відзначали у своїх публікаціях керівники клубу, жодної реакції із засудженням дій чи рішення покинути клуб немає.
Виправдання клубу опублікувала в інстаграм-історіях блогерка-маркетолог Лілія Багірова, яка є учасницею клубу, яка пише про "необ'єктивне сприйняття", брехливі ЗМІ і телеграм-канали, відсутність інформаційної гігієни, а також травмованих й отруєних війною людей (про отруту у своїх історіях розповіла і дружина Остапчука, наголошуючи, що треба культивувати любов у собі). Судячи з публікацій Багірової, вона листувалася напередодні з Остапчуком.
У постах блогерки теж фігурує версія про те, що в усьому винна координаторка. Схоже, вона навіть звинувачує Олену Толкачову в маніпуляціях, мовляв, ніхто їх звідти не виганяв. А ось тут, схоже, натякала, що історія з "Янголами Азову" взагалі проплачена. Проте, згодом цю історію видалила.

Переважна частина членів клубу ведуть бізнес і спілкуються російським языком.
*****

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Скликати Радбез ООН Зеленському заборонив кремль

  рф атакувала Одесу ракетами: є постраждалі. Будуть російські бомбардування і ще раз, і ще, і не лише Одеси, а і Херсону etc, як вночі Харк...