понеділок, 10 липня 2023 р.

ДрукАрмія навчить і діточок, і літніх грамотно бити москалів

Поговоривши по душам із майором Чорнобаєвим (він же – Жека Вольнов, Микита Кувіков) я додав до його численних імен ще одне - Терапевт помсти. Сподіваюсь, Жека не сперечатиметься.
Бесіду з Вольновим замислював в легкому, жартівливому жанрі, але вийшло, не як гадалося. Адже, триває найкривавіша у 21 столітті війна і, звісно, майор Чорнобаєв не може опинитися в стороні від подій:



- Ми маємо спільні біографічні шляхи – обидва народились в Донецьку і згодом перекочували до Криму. Чи можна вважати, що довге перебування у ватному середовищі надихнуло тебе на тролінг саме цієї групи населення?

- В жодному разі! Хоча я і був шокований в свій час реакцією донецької публіки на Майдан-2004, чи відверто ватними бабками у Севастополі.

Основним трегером для мене стала окупація Криму та перевзування місцевих, які, виявляється, все життя любили рашку та чекали її більше ніж виграш в лото забава. З того часу маю нетерпимість до таких людей.

- Поясни, який сенс тролити росіян, до яких нам «до лампочки»? Відомо, що рашизм не перевиховаєш, лише гільйотина вилікує пересічного московіта…

- До 24.02.2022 я вважав, що контрпропаганда може спрацювати і великої війни не буде, бо я отримував зворотній зв’язок від розватненних росіян. Мені вдалось переконати більше трьох сотень молодих людей виїхати звідти.
Після повномасштабного вторгнення рф це втратило будь-який сенс, тому наразі мої дзвінки за парєбрік переслідують одну мету - зробити їм боляче, записати їх волання та дати послухати нашим. Це така собі терапія помсти.

- Майора Чорнобаєва схвалюю, сто плюсів вгору! Деморалізація російського плебсу входить в стратегічну мету українців – знищення ерефії зсередини. Чи відчуваєш ти почуття глибокого задоволення, коли чергова кацапська самка чи мокшанський пеньок впадають в істерику від фейкової новини про свого виродка, який пішов вбивати українців?

- Авжеж! Обожнюю, коли вони починають вигадувати виправдання, типу “це путін винуватий“, а коли питаєш її “а що ти зробила, щоб він не пішов воювати?”, виявляється, що москвинка не тільки не намагалась запобігти злочину, так ще й підтримувала, відправляла посилки, по телефону змушувала не здаватись, та “мачить бендєровцев”.

Треба чітко розуміти, що кацапки - головні бенефіціари війни. Бо яким ще чином вони можуть здихатись алкоголіка-імпотента та ще й отримати білу Ладу за його тушку, окрім, як послати свого недомужика помирати за путіна в Україну?

- Невже тобі нікого з мокшанських істот не шкода? На сльози жодна ерзянка не пробила?

- Ні. Вони не заслуговують на співчуття. Москалі мають отримати смерть, довгу, з усіма наступними стражданнями. Чекаю, коли кадирівці почнуть різати кацапів на Красній площі.

- Ти багато спілкуєшся з ординцями з-за парєбріку. Скажи, чи є на твоїй пам’яті, хоч, один діалог з росіянами без матів?

- Є такі що намагаються корчити з себе добіса культурних, але якщо трохи натиснути, вони відразу зриваються на волання і мат, просто треба знати, як і на що тиснути.

- Цікаво, чому хтось з росіян не займається пранкерством українців?

- Вони намагались, але наші люди настільки сильно відрізняються від московських рабів, що вони залишили ці спроби.

Росіяни зрозуміли, що напасти на нас було їх найбільшою помилкою, бо українці можуть закосити під них, а вони під нас - ніколи. Ми знаємо їх набагато краще, ніж вони нас, тому все що їм залишається - це намагатись вбити українців ракетами.



- Але і тут вони прогадали. Тисячі українців навчилися шкодити ерефії, і москалі не здатні протистояти нашій нації. Чув, що і ти зараз приймаєш активну участь в протистоянні мордору…

- До перемоги нам ще далеко, тому вкрай необхідно, щоб всі українці активно чинили спротив. Саме тому і була створена ДрукАрмія.

Кожен українець може встановити в себе вдома/ на роботі/ на балконі/ в гаражі 3D принтери та друкувати бомби та різні необхідні для знищення окупантів речі.

Важливість ДрукАрмії важко переоцінити, зважаючи на те, що у найтехнологічних сферах сьогоднішньої війни весь тягар вирішення питань лягає на пересічних громадян.




- Кому належить ідея ДрукАрмії, хто, так би мовити, її натхненник? Чи багато вас?

- Загалом, ідея використання 3D -друку для загальних потреб не є новою: ще під час Ковіду з'явилось декілька спільнот, в яких друкували захисні щитки для медиків та інші дрібнички.

Для ЗСУ ми друкуємо з початку масштабного вторгнення рф, різні спільноти концентрувались навколо декількох виробів. Мене запросили в одну з таких груп. На мою удачу, її засновником виявився найдосвідченіший 3D-друкар Сват, який вже мав досвід друкування для військових.

Побачивши, що запитів багато, а людей не вистачає, я почав долучати своїх слухачів, але дуже швидко стало очевидно, що адмініструвати та керувати такою кількістю людей без автоматизації - неможливо.

Тоді я зареєстрував домен, придумав назву та концепцію, знайшов найкращих українських айтішників і разом ми розробили ефективну систему автоматизації, яка дозволяє швидко та без помилок обробляти десятки замовлень від військових на добу.

На сьогодні в Україні немає жодного волонтерського проекту, який був би настільки грамотно автоматизований, що дає можливість не витрачати гроші на адміністрування, як це роблять інші, а скеровувати донейти на придбання матеріалів для виготовлення виробів для ЗСУ.

Якщо намалювати шкалу ефективності, де з одного боку ті “генії”, які за донейторські гроші придбали дві нові автівки з салону (хоча можна було на ті гроші придбати 15 (!) не нових, але цілком робочих авто), то на іншому боці знаходитиметься ДрукАрмія, як найефективніший процес.

Наразі в ДрукАрмії є і неповнолітні, і батьки військових, які самі навчились друкувати.

- Чим конкретно ви зараз займаєтесь?

- Ми виготовляємо для бійців ЗСУ усе, що тільки можна виробити, використовуючи 3D -друк. Це:
- скиди для дронів, які дозволяють вражати окупантів з неба,
- хвости та носовички для боєприпасів, які з цих дронів скидаються,
- стартові платформи, з яких ці дрони стартують,
- інноваційні боєприпаси різних модифікацій, як для звичайних, так і для великих дронів,
- тримачі для планшетів під усі типи дронів, які необхідні всім пілотам,
- окопні перископи, які в прямому сенсі, рятують життя бійців,
- спектроаналізатори, якими можна побачити Орлан та інші ворожі дрони,
- різноманітні корисні принади для парамедиків, такі як бандажі (не плутати з турнікетами, їх ЗАБОРОНЕНО друкувати), захисні щитки на око, ортези тощо.

Навіть кільця для танкових снарядів друкуємо.

До нас звертаються військові зі своїми проблемами, ми розробляємо рішення та впроваджуємо їх, щоб могли замовити й інші бійці.



- Щоб встановити 3D-принтер треба його придбати, вміти друкувати і знати що саме. Скільки коштує ця штука, чи можна замовляти її по інтернету?

- Навчитись друкувати не важко, на ютубі повно інструкцій з налаштування, придбати його можна в магазинах вашого міста або через інтернет.

Після реєстрації в ДрукАрмії ви отримуєте доступ до розділу “Школа”, де є вся вичерпна інформація про принтер: де взяти і як налаштувати, як навчитись якісно друкувати.

Технічна інформація по друку та по логістиці також доступна друкарям в їхньому акаунті після реєстрації.

- Який спосіб зв’язку з ДрукАрмією?

- У нас все автоматизовано, не потрібно чекати відповіді від людини - система все зробить сама. Просто реєструйтесь https://drukarmy.org.ua та уважно читайте написане. Можна написати на пошту 3d@drukarmy.org.ua або, якщо виникнуть питання, зателефонувати +38 073 920 78 04.

- Чим конкретно можуть допомогти проєкту і нашій армії пересічні громадяни, які не бельмєса не шарять в техніці, не обізнані в технологіях, не мають багато грошей, але хочуть бути корисними для Перемоги України?

- Навіть якщо ви не маєте змоги придбати принтер або задонейтити на пластик, ви все одно здатні суттєво вплинути на ситуацію на фронті, адже будь-хто може зареєструватись, як РЕКРУТЕР та запрошувати друкарів у ДрукАрмію. Система покаже скільки кілограмів виробів надрукували ті, кого ви запросили, отже це рівноцінно тому, якби ви це самі надрукували.

КОЖЕН може і має долучатись до ДрукАрмії, це питання виживання нашої нації.



- Ну, і наприкінці, хотілось би почути про ваші плани і чого не вистачає для їхнього втілення у життя?

- В першу чергу - забезпечити усіх військових тими виробами та рішеннями, які нам вдалось виробити.

Залучити максимальну кількість українців до ДрукАрмії, бо ми не встигаємо.

Хочемо знищити ринок бариг, які намагаються наживатись на військових, продаючи їм 3D друковані вироби у 10-20 разів дорожче їх собівартості!

- Прокляття кацапських шаманів не боїшся? Чи, може, знаєш, як від них захиститись?

- Я купив собі бомбосховищний барабан, стукаю в нього кожного разу, коли чую прокляття. Як бачиш – помагає (сміється)

- Дякую, Жека! Сподіваюсь, наступного разу поговоримо вже в умовах нашої Перемоги і під похоронний марш московітам.

- По іншому і бути не може! Слава Україні!

- Героям слава!
Розмовляв з Вольновим Олег Леусенко


Немає коментарів:

Дописати коментар

Скликати Радбез ООН Зеленському заборонив кремль

  рф атакувала Одесу ракетами: є постраждалі. Будуть російські бомбардування і ще раз, і ще, і не лише Одеси, а і Херсону etc, як вночі Харк...